Dünyada ekonomiyi baskısı altına alan ve tüketimi daraltan Covid-19, bir yandan teknoloji sektörü için itici güç görevi gördü. 2020 yılında iş yerlerinde ve okullarda ,vaktimizin çoğu ekranlar başında geçti. Akıllı telefonların her yerde bulunduğu, ancak hepsinden önemlisi daha çok insanların aşina olduğu tabletler ve bilgisayarlar büyük ilgi gördü.

Akıllı çalışma ve uzaktan eğitim, Covid-19 öncesinde acı çeken küresel bilgisayar ve tablet pazarına büyük katkıda bulundu.

Ekim ve Aralık arasında Canalys analistlerinin tahminine göre teslimatlar % 35 artarak 143 milyon adede ulaştı. 2020 böylece 458 milyon adetle sona erdi, bu da 2019’a göre % 17 daha fazla satış demektir. Bilgisayarlar, evde çalışma ve çalışma için uygun olan dizüstü bilgisayarlar ve tabletler iken, ofislere özgü masaüstü bilgisayarlar keskin bir düşüş yaşadı.

Akıllı telefon pazarı da ilerleme kaydetmedi: daralma, yılın ilk yarısında % 20’yi aştı, yalnızca düşüşün küresel ölçekte % 5,7’ye ve 6,5’e düştüğü görüldü. Batı Avrupa’da , IDC araştırmacıları, “Tüketici harcamaları biraz arttı, ancak işletmeler dizüstü bilgisayarlardan harcamalarını akıllı telefonlara kaydırdıkça ticari satışlar düştü” dedi.

IDC insanların” seyahat etmesi, dışarıda yemek yemesi ve diğer boş zaman etkinlikleri” için yapılan harcamaları azalırken.

“Teknoloji tarafında yapılan tüketici harcamaları arttı” diye devam ediyor,

Dünya çapında akıllı saatler ve kablosuz kulaklık teslimatları üçüncü çeyrekte % 35 arttı.

Cihazların satışına paralel olarak, üretkenlik için olanlardan başlayarak uygulamaların patlaması gündem oldu. Zoom görüntülü sohbeti semboliktir ve popülaritesinde bir patlama yaşamıştır.Uzaktan dersler ve toplantılar için Google ve Microsoft ile birlikte en çok kullanılan platformlardan biri haline gelmiştir. Şirket, bu yıl hisselerinin değerinin % 500’den fazla arttığını gördü ve söylentilere göre artık iki deve bir e-posta hizmeti ile meydan okumaya hazırlanıyor. Covid-19’dan yararlanan uygulamalar arasında eğlence amaçlı olanlar da var. Ücretsiz, Çin TikTok’u gibi şimdi çok popüler hale gelmiştir.Spotify gibi müzik hizmetlerinden Netflix ve Disney gibi görsel-işitsel hizmetlerde olan abone sayılarında çift haneli artışlar görmüştür.

E-ticaret Covid-19 döneminde ayrı bir bölümü hak ediyor. İtalya’da Istat verilerine göre Ekim ayında internetten alışveriş yıllık bazda % 54 arttı. Noel döneminde, Covid-19 zamanında en zengin uluslararası büyükler arasında İtalyan KOBİ’leri yalnızca Amazon’da 20 milyondan fazla ürün sattı. Bunun kanıtı, gezegendeki en zengin kişi olan kurucusu Jeff Bezos’un servetidir. Bloomberg’e göre 194 milyar dolar olan servetin, 79 milyar dolarlık bölümü 2020 yılı boyunca birikmiştir.

Önceki İçerikJurassic World Evolution Epic Games’de Ücretsiz Oldu
Sonraki İçerikOyun Bilgisayarı Toplarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz