Soyağacı oluşturma platformu olan MyHeritage, insanların ölmüş akrabaları ile özlem giderebilmesi için Deep Nostalgia adında bir hizmeti kullanıma açtı. Deepfake teknolojisinden tasarlanarak yapılan bu hizmet eski fotoğrafların hareketli hale getirilip gülümsemesini olanak sağlıyor.

Birkaç sene önce hayatımıza girmiş olan deepfake teknolojisi, her geçen gün daha da gelişiyor. Yapay zekanın kendi algoritması sayesinde kullanılabilen Deep Nostalgia, yüzlerin değiştirilmesini, videoların seslendirilmesini ve fotoğrafların hareket etmesine olanak sağlıyor. Her ne kadar zaman zaman kötüye kullanılıyor olsa da deepfake, şu sıralar insanların ölmüş olan akrabaları ile özlem gidermesine yardımcı olmaya başladı.

2003 yılında kurulmuş ve kendi alanındaki en popüler platformlardan bir tanesi olmayı başarmış ve kendi soyağacınızı oluşturma platformu olan MyHeritage, “Deep Nostalgia” isimli teknolojisini hizmete sundu. Bu hizmet, soy ağacına fotoğraf eklemiş olan kişilerin ölmüş akrabalarını sanki yeniden canlandırmış gibi hareket etmesini sağlıyor. Şirketin yaptığı açıklamalara göre yayınlandığından beri 48 saat içerisinde 1 milyondan fazla fotoğrafı canlandırmayı başardı. Şirket, bu teknoloji sayesinde canlandırma işlemini yapan kişilerin, Deep Nostalgia teknolojisini “inanılmaz” bulduklarını dile getirdiler.

İşte Deep Nostalgia ile canlandırılmış bir fotoğraf

Deep Nostalgia Ölmüş Kişilerin Fotoğraflarını Canlandırdı-1

MyHeritage, teknolojiyi hizmete sunabilmek için, D-ID adında bir yazılım şirketi ile anlaştı. Yapımcılar, hizmet için oluşturdukları algoritma sayesinde eski fotoğrafların saniyeler içerisinde hareket etmesini sağladı. Bu teknolojiden faydalanan kullanıcılar, ölen kişilerin gülümsediklerini, göz kırptıkları hatta başlarını oynattıkları hallerini yayınlayabiliyorlar. Ayrıca bir fotoğrafta buluna birden fazla yüz için işlem gerçekleştirebiliyor.

MyHeritage’in yaptığı açıklamalara bakıldığında, şirketin bu teknolojinin kötüye kullanılabileceğinin farkında olduğunu görüyoruz. Çünkü şirket, özelliğin yalnızca fotoğrafları hareket ettireceğini, konuşma ekleme hizmetinin hiçbir zaman sunulmayacağını söylüyor. Şirket ayrıca, teknolojiyi kullanan kullanıcıların yaşayan kişilerin fotoğraflarını kullanmaması konusunda uyarıyor.

Deep Nostalgia ile yeniden canlandırılmış bazı fotoğraflar şu şekilde

Yapılan bu twitter paylaşımında Beethoven’ın yanı sıra Mozart ve Bach gibi herkes tarafından tanınmış ünlü kişilerin yeniden canlandırmaları bulunmaktadır. Videoyu görüntüleyemiyorsanız, burada bulunan linki kullanabilirsiniz.

Videoyu görüntüleyemiyorsanız, burada bulunan linki kullanabilirsiniz.

Videoyu görüntüleyemiyorsanız, burada bulunan linki kullanabilirsiniz.

Önceki İçerikC SEED,165 İnçlik Katlanabilir MicroLED Televizyonu Çıktı
Sonraki İçerikÇalışma Veriminizi Artıracak Google Chrome Eklentileri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz